Fortnite Battle Royal

Utvecklad av Epic Games kommer detta överlevnads- och så kallade co-op-spel vars genre vann popularitet under år 2017. Fortnite Battle Royal står ut från mängden av krigsspel tack vare bland annat sina levande och klara färger som präglar alla miljöer i spelet. Utöver detta har Fortnite Battle Royal mycket gemensamt med andra multiplayer-spel, något vi ska gå in djupare på nedan.Syftet med detta spel är att de spelare som deltar får ta sig runt på en spelplan och samla på sig så många redskap och vapen som möjligt – och mota bort motståndare från dessa, tills endast ett lag eller en person är ensam vinnare. När du samlat på dig ett vapen kan du alltså skjuta ner en motståndare som också vill få tag på det.

Bygg upp skydd

En annan funktion som många spelare har uttryckt sin uppskattning för när det kommer till Fortnite Battle Royal, är att du kan bygga upp olika rum där du kan skydda dig från fiender. Som byggmaterial har du golv, väggar och trappor, och med dessa kan du skapa plattformar för att komma upp till högre höjder eller skapa skyddande väggar.

Fungerar på alla enheter

En annan väldigt viktig detalj när det kommer till Fortnite Battle Royal är att du som spelare kan spela det via alla plattformar. Oavsett om du har en PS4, Xbox One, PC eller spelar via mobilen – iOS och Android, kan du njuta av detta spel. Att kvaliteten och prestandan dessutom är lika bra via alla enheter är otroligt imponerande.

Ett populärt spel

Fortnite Battle Royal är ett spel där du som spelare har chansen att vara kreativ. Gillar du multiplayer-spel där du får spela med och mot andra, samtidigt som du har ett tydligt mål att jobba för, kommer du inte bli besviken på detta spel. Sedan den första versionen släpptes i början av 2017 har flera imponerande tillägg gjorts och spelet är idag populärt hos många.